El petit i jo
 
El Petit i Jo

Les activitats extraescolars

Les activitats extraescolars són totes aquelles activitats que els nens fan al sortir de l’escola. També d’aquestes activitats n’hi ha una varietat sorprenentment àmplia. Des dels nens que fan algun tipus d’esport, futbol, bàsquet, handbol, natació i un llarg etcètera, nens que fan catequesi o anglès extraescolar, passant pels que fan música i toquen algun tipus d’instrument, els que el cap de setmana van a l’esplai, algunes manualitats i tallers de tot tipus.

És cert, que quan som petits, aprenem més fàcilment i que per poder complementar tot el que es fa a escola, poder fer activitats és un recurs útil i que no té perquè ser negatiu, però s’ha de ser molt realista quan volem que els nostres fills i filles facin activitats. Hauriem de tenir en compte que facin allò que els hi agrada en el cas que sigui algun esport o sortides amb l’esplai allí on els apuntem, inclús en l’aprenentatge d’algun instrument de música, perquè sinó s’acaba convertint en alguna cosa que fan per obligació però sense ganes ni motivació. En el cas que sigui més una necessitat, per exemple, anglès, per poder reforçar una llengua que li costa aprendre, s’ha de valorar que faci les hores justes i plantejar-nos objectius també realistes, és a dir, no voler aprendre o reforçar tot el que no sap de cop.

De la mateixa manera, quan els nens es van fent grans, també creix el volum de feina que se’ls hi demana des de l’escola. Quan veiem que aquest volum de feina comença a ser massa i que els vostres fills potser no arriben a tot, una de les primeres coses que ens hem de plantejar a suprimir són aquestes activitats.

Si al final ens plantegem reduir les activitats extraescolars, hem de tenir en compte que les més beneficioses són les activitats físiques que no es poden practicar en altres llocs i que es fan en equip o si més no, en contacte amb altres nens i nenes de la seva edat. Alhora també, el benefici és més gran quan les activitats es plantegen com a jocs, no com obligacions que se sumen a totes les obligacions diàries dels nostres menors.


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y personalizar y analizar su navegación, así como para ofrecer publicidad. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar
Anna Toset Masdeu - Doctoralia.es