El petit i jo
 
El Petit i Jo

L'hora d'anar a dormir

L’hora d’anar a dormir és molt important, perquè tanca el dia. Ens preparem per dormir i descansar, i és òptim arribar-hi de forma relaxada i a punt per descansar. És per això que hi ha diversos factors que hem de tenir en compte. Un d’ells, i en el que potser, de vegades no hi pensem és l’habitació.

L’habitació, quan hi portem el nen a dormir, ja ha d’estar preparada per això, per dormir. Això vol dir, que les joguines que haguem fet servir a la tarda ja havien d’estar recollides i tot ordenat perquè el descans sigui millor. Si ha fet els deures, també hauria de tenir l’escriptori ben recollit i inclús, si es vol, la motxilla feta i preparada per l’endemà, així segur que amb les presses del matí no ens deixem res.

També hem de pensar que a l’habitació hi hagi una bona temperatura i es faci servir la roba adequada i adaptada a l’època de l’any i al nen, si passa calor o fred no descansarà bé. És per això, que si hi ha alguna queixa, o es desperta alguna vegada a la nit queixant-se de fred o de calor, s’hauria de buscar una solució per afavorir el descans.

La segona cosa que ha d’estar ben estructurada és l’horari. És interessant que cada dia es vagi a dormir a la mateixa hora i si és possible, els nens haurien de dormir sobre unes 9 hores diàries i també és important respectar el seu espai. El seu espai és la seva habitació, per tant, per afavorir també l’autonomia, hem d’aconseguir que aquest espai el senti com a seu i que dormi sempre allí.

Per tancar el dia, més o menys cada dia farem un petit ritual, que cada família es crea i organitza a la seva manera, així aconseguim un ambient òptim pel descans. Demà, doncs, em centraré a explicar-vos com posar els nens a dormir.


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y personalizar y analizar su navegación, así como para ofrecer publicidad. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar
Anna Toset Masdeu - Doctoralia.es