El petit i jo
 

Noticias de El petit i jo

Límits específics

En el procés de desenvolupament del nen, aquest ha de descobrir el món que l’envolta. L’hem d’acompanyar en aquests descobriments, proposant-li alternatives que s’ajustin a les nostres necessitats i a les seves. El que per nosaltres pot semblar una dolenteria, pot ser simplement un joc per ell. Hem d’explicar-li que hi ha coses que no es poden fer. Ex: La Maria, agafa uns plastidecor nous i es posa a dibuixar coses en el seu llibre preferit. Per ella això és un joc, però se li ha de dir i explicar que això no es pot fer.   Per posar límits:   Avaluar ràpidament la situació: per exemple, què està passant, si la situació es perillosa o si el nen es pot fer mal. En el cas que hi hagi perill, l’hem…

Leer más

L’art d’amargar-se la vida

No us espanteu amb el títol d’aquesta entrada, «L’art d’amargar-se la vida» és el títol d’un llibre, que en clau d’humor, intenta explicar diferents maneres que tenim els humans de complicar-nos la vida. És un llibre bastant curt, molt humorístic i divertit, que, amb tots els exemples és impossible que en algun dels casos no ens sentim identificats. El seu autor, Paul Watzlawick, és autor de la Teoria de la comunicació humana, entre molts altres treballs. Forma part de la teràpia familiar i teràpia sistèmica. La seva teoria de la comunicació humana es basa en 5 idees claus i molt interessants, també pel tema que ens ocupa, que és l’educació dels més menuts: – És impossible no comunicar-se: Tot el que fem, les nostres conductes, són comunicació. Tots els actes…

Leer más

Beneficis dels límits

Fins ara, hem parlat dels límits, però dins del dia a dia i dins de les activitats que es fan en família i que fa la pròpia família. Una vegada ho tenim tot organitzat a través d’una rutina adaptada a la nostra vida, on tenim clars quins són els valors importants i que volem transmetre ens podem preguntar com ho hem de fer quan els nens no ens fan cas. Quan no es porten bé o posen a prova la nostra autoritat. Ser capaços de dir no, de marcar límits. Però abans de tot això, m’agradaria destacar quins són els beneficis que sobtenen de posar límits. Els beneficis els obtenen tan els adults, és a dir, vosaltres, com els vostres fills. Comporten, doncs, beneficis importants a les dues parts. Per…

Leer más

M. Àngels Ollé

El món està ple de casualitats. Justament aquest divendres us vaig parlar de la «Família Massatard» un conte de la M. Àngels Ollé. Doncs aquest dilluns, sortia un article a La Vanguardia dedicat a ella, així que voldria compartir amb vosaltres aquest article. M. Àngels Ollé, és coneguda dins del món de l’educació, entre d’altres coses, per les seves col·leccions de contes. Resulta, que quan ella va començar a donar classe, existia molt poc material educatiu en català, i així va ser com en va començar a escriure. Els contes serveixen per aprendre a llegir (col·lecció a poc a poc) i d’altres, destinats també al públic infantil i juvenil estan escrits amb un llenguatge senzill i proper. Una de les col·leccions conegudes és «A poc a poc», cada conte treballa…

Leer más

Les rutines: traiem conclusions

Hem d’establir, com hem vist, ordre al dia a dia de manera que el nen sàpiga en tot moment què és el que s’està fent i què és el que es farà. També ens permetrà organitzar els tempos del nen i els nostres propis. D’aquesta manera, podem “anar més relaxats” quan sabem que per exemple, al final del dia podrem disposar de dues hores lliures per estar en parella, mentre el nostre fill dorm. La rutina conforma el nostre esquema d’activitats diàries i, si està ben organitzat, podrem decidir què fer i com fer-ho al llarg del dia. Els beneficis pel nen són indiscutibles, ja que establint una estructura, serà més fàcil per ell saber què esperem de les seves conductes, facilitar-li les coses i evitar confrontacions. Si no, se…

Leer más

FINALITZACIÓ D'ACTIVITAT

A partir del 30 de setembre de 2022 finalitzo l'activitat al despatx.
La web romandrà oberta durant uns mesos per poder informar a través d'aquest missatge de la finalització de l'activitat.
Us podeu posar en contacte amb mi a través del correu electrònic o el telèfon.
Moltes gràcies per tot

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y personalizar y analizar su navegación, así como para ofrecer publicidad. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar