El petit i jo
 
El Petit i Jo

PARES AMB AUTORITAT

Quan hi ha un equilibri entre

EXIGÈNCIA+SENSIBILITAT=PARES AMB AUTORITAT

 

Característiques:

  • Molt exigents i molt sensibles.
  • Dolçor, protecció i amor.
  • L’eina fonamental és el diàleg.
  • Prioritzar les necessitats del nen davant de les pròpies.
  • Imposar disciplina i crear normes explicant-les a tots els membres de la família, ser conseqüent a l’hora de fer-les complir.

Com afecta als nens:

  • Els nens creixeran sabent què s’espera de les seves conductes.
  • Se sentirà recolzat, estimat, comprès i protegit.
  • Tindrà oportunitat per expressar desigs, opinions i sentiments.

 

  1. El vostre fill de 17 anys us demana arribar una mica més tard al vespre. Una norma de casa és que se sopa tots junts a les 21h. Li pregunteu el motiu pel qual aquest dimarts vol arribar més tard. Us comenta que vol quedar amb uns amics per probar un joc nou d’ordinador i segurament s’allargaran una mica. Decidiu, entre els tres, que es farà una excepció a la norma, però que ell es compromet a tenir els deures fets, per no haver-los de fer tard a la nit quan arribi.
  2. Un nen de 7 anys que no vol acabar-se el primer plat. Ha menjat molt poc però diu que no en vol més perquè no li agrada. Li dieu que si se’n menja 5 cullerades més ho pot deixar, però que per postres a part del iogurt haurà de menjar també una fruita.

Com podeu veure en aquests exemples, els nens aprenen que les coses no poden ser exactament com ells desitgen, però si que es pot aconseguir arribar a un acord que pugui beneficiar a tots. A poc a poc es va aprenent que vivim en conjunt, en un sistema on el que fa cadascú té conseqüències sobre els altres, i quan som nens, qui ens ha d’ensenyar a veure quines són les implicacions dels nostres desitjos i el que comporten, són els nostres pares. Els pares no desafien als fills, sinó que per poder fer les coses d’una altra manera, hem d’aportar alguna cosa per part nostra.

És cert, que quan els nens i les nenes són petits no els hi podem donar un gran ventall de possibilitats en cada cosa que vulguin fer, si donem a escollir entre dues coses és suficient. Ara, com més grans es fan, cada vegada els hi heu de donar més la responsabilitat de que siguin ells els que vagin prenent decisions amb el vist-i-plau vostre.

 

Font imatge: http://focaclipart.net23.net/


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y personalizar y analizar su navegación, así como para ofrecer publicidad. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar
Anna Toset Masdeu - Doctoralia.es